Btw-aangifte voor ondernemers

Ben jij zo iemand die altijd op het laatste moment met boodschappentassen vol ordners naar de accountant moet voor de btw-aangifte? Dat is nergens voor nodig! Fin4Finance zorgt ervoor dat de btw-aangifte voor ondernemers altijd op tijd klaar staat om te versturen.

Hoe werkt de btw-aangifte?

De btw-aangifte doe je als ondernemer over een periode. Bijvoorbeeld een maand-, kwartaal- of jaaraangifte. In de meeste gevallen doe je als bedrijf per kwartaal btw-aangifte. Je btw-aangifte bestaat uit je omzet en de kosten die je voor je bedrijf maakt. Zoals de aanschaf van computers of ander werk gerelateerde producten. De btw die je over deze producten betaald, ontvang je via de btw-aangifte terug. Let op. Er gelden diverse regels voor de btw-aangifte. Daarom is het belangrijk om je btw-aangifte te laten controleren door je boekhouder of accountant. Dat regelen wij voor je.

Wie moet er allemaal btw-aangifte doen?

Iedere ondernemer moet digitaal btw-aangifte doen. Doe je dit niet (tijdig) dan ontvang je een boete. Een naheffingsaanslag ontvang je altijd met een boete. Bepaalde branches of specifieke werkzaamheden zijn vrijgesteld van omzetbelasting. Is dit het geval? Dan mag je geen btw rekenen op facturen voor klanten of opdrachtgevers. Op de factuur moet je dan vermelden dat er sprake is van een vrijstelling. De Belastingdienst beslist of je wel of geen btw-aangifte moet doen.

Btw-facturatie volledig online

Wil je de btw-facturatie volledig online regelen? Dat kan met de boekhoudsoftware van WeFact en Exact. Deze boekhoudsoftware maakt het mogelijk om facturen naar je klanten te sturen waar en wanneer je maar wilt. Mét een betaallink en in jouw eigen huisstijl! Ook offertes, pakbonnen en orders kunnen worden meegenomen. Daarmee wordt het traject van offerte tot ontvangst bij je klant helder en inzichtelijk.

Gebruik je Basecone of Exact, dan kun je via de onlinescanservice alle facturen inscannen. Dat is btw-facturatie op zijn best! Je raakt nooit meer een bon kwijt, hoeft niet meer te printen en kunt facturen uit je mailbox automatisch naar het portaal laten doorsturen. Zo wordt alles wat belangrijk is voor je btw-aangifte meteen verwerkt en meegenomen in de aangifte. Je bepaalt zelf welke personen binnen je bedrijf je hiervoor autoriseert en je krijgt wekelijks een update over eventueel ontbrekende stukken.
 

KENNIS, ERVARING EN EXPERTISE

Kennis van je branche

Bankkoppeling met administratie

Exact maakt het bovendien mogelijk om elke dag de bankafschriften in te zien en te betalen. Zo verklein je de kans op dubbele betalingen en heb je elke dag inzicht in je openstaande debiteuren én in je crediteurenpositie. 

KENNIS, ERVARING EN EXPERTISE

Ontmoet onze ervaren specialisten

Met zijn RA-titel en een flinke dosis Brabantse gezelligheid is Jan Willem de beste persoon voor een goede discussie over jouw onderneming. Niet alleen heeft hij de ervaring die vereist is om jou te helpen groeien, hij heeft ook de persoonlijke aandacht die je nodig hebt.

Jan Willem Peters RA

Eigenaar en inspirator

​​​​​​Chris is AA-accountant en ook partner van Fin4Finance. Hij weet alles over automatisering en zorgt ervoor dat je jaarrekeningen goed gepresenteerd zijn én dat jouw onderneming optimaal geadviseerd wordt.

Chris Maas AA

Eigenaar en inspirator

Als Payroll-specialist weet Esther alles over juridische contracten, loonaangiftes en salarissen. Met haar fijne persoonlijkheid zorgt zij ervoor dat jouw personeel nooit iets tekort komt.

Esther Peters

Adviseur lonen en sociaal zekerheidsrecht

​​​​​​Een echte young professional: met een master in zowel accounting als rechten én zijn AA-opleiding in volle gang zorgt Rik ervoor dat jouw cijfers altijd in perfecte conditie zijn. Met zijn scherpe, kritische blik hoef jij je niet meer druk te maken om de details en kan hij je van een gedegen advies voorzien!

Rik Baken

Junior Adviseur Accountancy

Otto-Jan is onze laatste aanwinst voor de accountancy. Met zijn positieve energie en meer dan 15 jaar lange werkervaring in de accounting zorgt onze goedlachse Fries voor een juiste jaarrekening en tussentijdse cijfers voor uw gemak

Otto-Jan Leeverink

Adviseur Accountany

Met Sander aan je zijde heb je jouw btw-aangiftes en administratie zo op orde! Cijfers zijn hem niet vreemd. Sterker nog, de verhalen achter cijfers zijn binnen no-time ontrafelt en omgezet in gedegen advies.   

Sander Koevoet

Adviseur administratie

Voor financieel advies zit je goed bij Jeffrey. Hij heeft in de smiezen hoe hij het verschil kan maken omdat hij precies aanvoelt wat nodig is. Geen uitdaging is hem te gek!  

​​​​​​​Jeffrey Huijskens 

Financial consultant

Wilma zorgt ervoor dat alles reilt en zeilt op kantoor. Ze houdt kwaliteitsprocessen in de gaten en grijpt alle kansen aan om deze te optimaliseren. Door Wilma verlopen processen vlekkeloos en wordt iedereen ontvangen met een lach!   

Wilma van der Smissen 

Officemanager