Groeiadvies

Het starten of overnemen van een onderneming doe je niet zomaar. Dat doe je omdat je ambities hebt en wilt groeien. Elke onderneming volgt z’n eigen groeipad, maar tegelijkertijd komt bijna elke ondernemer voor dezelfde vragen en uitdagingen te staan. Wat het antwoord op die vragen is, dát is het maatwerk waar Fin4Finance jou bij kan helpen. Ontdek wat wij voor jou kunnen betekenen bij elke stap op jouw ondernemerspad.

In welke fase zit jij?

Een onderneming starten

Het starten van een onderneming is een behoorlijke stap, waarbij je aardig wat zaken op een rijtje moet krijgen. Welke rechtsvorm moet je kiezen? Hoe schrijf je een businessplan? En hoe zit het met de financiering? Het zijn allemaal zaken waarbij Fin4Finance jou kan helpen.

Een bedrijf overnemen

Wanneer je een bedrijf overneemt, hoef je niet vanaf nul te beginnen. De klanten, het product of de dienst en in veel gevallen een pand en personeel zijn er al. Toch kom je niet altijd in een gespreid bedje. Want ook nu moet je zaken voor jezelf op een rijtje zetten. Bijvoorbeeld: het rendement van het bedrijf in z’n huidige vorm is bekend, maar welk rendement kun jíj halen? Heb jij de skills om een bedrijf te runnen? Welke risico’s ben jij bereid te nemen? Wij kunnen jou helpen bij de cijfermatige onderbouwing om een overwogen beslissing te kunnen nemen. Dat doen we bijvoorbeeld met een due diligence-onderzoek: een boekenonderzoek waarin jij een indruk krijgt van de risico’s en kansen van het bedrijf dat je wilt overnemen. Ook kunnen we de overnamecontracten voor je opstellen of controleren

Bedrijfsfinanciering

Om een bestaand bedrijf over te kunnen nemen of om de benodigde investeringen in je nieuwe bedrijf te kunnen doen, heb je in veel gevallen financiering nodig. Fin4Finance kan je daarover adviseren en je ondersteunen bij je financieringsaanvraag.

Personeel

Ga je personeel aannemen voor je nieuwe bedrijf, of neem je de medewerkers over van het bedrijf dat je hebt gekocht? Fin4Finance voorziet je van advies over zaken als salaris en arbeidsvoorwaarden. Ook de salarisadministratie kunnen we voor je regelen. Zo heb jij daar geen omkijken naar en weet je zeker dat alles goed geregeld is.

Groeien en bijsturen

Je bent ondernemer geworden omdat je ambitieus bent. Je wilt dus niet dat je bedrijf een beetje rond blijft dobberen; je wilt volle kracht vooruit. Fin4Finance zorgt ervoor dat jij de juiste koers kunt uitzetten aan de hand van actuele stuurinformatie in jouw persoonlijke dashboard. Daarin vind je alle relevante KPI’s van jouw bedrijf en kun je altijd realtime zien hoe jouw bedrijf ervoor staat. Heb je behoefte aan nóg meer sturing? Ontdek het Management Kompassysteem en word één van de succesvolste bedrijven uit jouw branche.

Je bedrijf verkopen of overdragen

Je hebt met jouw bedrijf mooie successen behaald en wilt graag dat de volgende generatie jouw onderneming kan voortzetten. Of je wilt graag genieten van je pensioen en je bedrijf verkopen. Maar wat heb je eigenlijk geregeld voor je pensioen? Wat zijn de fiscale gevolgen van stoppen? Wat is een goede manier om de onderneming aan mijn kinderen over te dragen – en wat zijn de gevolgen voor mijn medewerkers? Op al dit soort vragen vind je, samen met Fin4Finance, het antwoord.

MANAGEMENT KOMPASSYSTEEM

Als ondernemer wil je groeien. Steeds beter worden in wat je doet – en steeds betere resultaten halen. Fin4Finance helpt jou daarbij, met een persoonlijk én praktisch uitvoerbaar plan van aanpak. Geen dikke boekwerken, maar gewoon, persoonlijk advies waar je concreet mee aan de slag kunt. Zo verhoog je jouw winstgevendheid en rendement, ga je tot de beste bedrijven binnen jouw vakgebied behoren en wordt je bedrijf op de lange termijn meer waard. Ontdek alle voordelen van het Management Kompassysteem.

Ontdek waar je staat

Het startpunt van het Management Kompassysteem is een benchmark, waarin we jouw bedrijf vergelijken met de succesvolste bedrijven binnen jouw branche. Dat doen we aan de hand van de vijf resultaatbepalers:

  • Omzet
  • Bruto marge
  • Kosten
  • Bezettingsgraad
  • Productiviteit

Sturen op succes

Als je eenmaal weet waar je staat, kun je gaan bijsturen op de resultaatbepalers. Daarvoor maken we samen met jou een langetermijnplanning en bekijken we regelmatig of je nog op koers zit. Met de resultaatbepalers als leidraad zet je met jouw onderneming stappen om tot een beter resultaat te komen en tot de beste bedrijven in jouw branche te gaan horen.

Meer weten?

Wil jij ook de beste worden in jouw branche op basis van concrete inzichten en heldere stuurinstrumenten? Ontdek het Management Kompassysteem en stuur bij!