Referentie

“Hans van Fin4Finance geeft ons proactief advies”

eigenaar Assmann Verspaningstechniek

Assmann Verspaningstechniek uit Zevenbergen werkt al twintig jaar samen met Hans van Oosterhout van Fin4Finance. Nobby Assmann: “Het is een heel fijne samenwerking. Hans helpt ons niet alleen bij de cijfers, maar hij geeft ook proactief advies.” Lees het volledige interview met Nobby.

Over Assmann Verspaningstechniek

Assmann Verspaningstechniek is in 1985 opgericht door Peet en Corrie Assmann. Zoon Nobby is enkele jaren later tot het familiebedrijf toegetreden. Nobby vertelt: “Assmann Verspaningstechniek is gespecialiseerd in fijnmechanische metaalbewerking van machineonderdelen voor de verspanende industrie, zoals draadvonken, zinkvonken, honen en leppen. Wij leveren deze precisie-onderdelen aan toonaangevende bedrijven als ASML, Stork en Philips, maar ook aan toeleveranciers. Daarnaast richten wij ons op het precisiemeten van werkstukken, bijvoorbeeld met 3D meten. Dit komt zeer precies, want werkstukken kunnen op enkele duizendste millimeters nauwkeurig worden gemeten. We beschikken over een speciale meetkamer en hebben al diverse meetprijzen gewonnen. 
 

Expertise van Hans van Oosterhout

Mijn ouders zijn nauw betrokken bij het bedrijf en gezamenlijk pakken we werkzaamheden op. Eén van die werkzaamheden is de boekhouding. Deze voeren wij zelf, maar we maken voor bepaalde zaken gebruik van de expertise van Fin4Finance. We werken al twintig jaar samen met accountant-adviseur Hans van Oosterhout. Hans controleert onze boekhouding, hij stelt onze jaarrekening samen en hij zorgt voor een optimale aangifte inkomstenbelasting. Hij doet zijn uiterste best om ons te ondersteunen en te adviseren. Dat is heel fijn! 
 

Hans verstaat zijn vak

In het verleden werkten we met een andere boekhouder, maar hier waren we ontevreden over. We zochten een nieuwe accountant en kwamen bij Hans uit. Het voelde meteen goed. Wanneer je je financiën met iemand deelt, dan doe je dat op basis van vertrouwen. Je hoopt dat diegene zijn vak verstaat. Hans verstaat zijn vak: hij bekeek de jaarrekeningen die de vorige boekhouder had samengesteld en hij zei meteen dat we te veel belasting hadden betaald. Dit ging om aanzienlijke bedragen en met terugwerkende kracht hebben we deze bedragen teruggekregen. Dat was een mooie start van een langdurige samenwerking. 
 

Korte lijnen

Ieder jaar zitten we met Hans samen om de jaarrekening te bespreken en om te bekijken wat de mogelijkheden zijn om te optimaliseren. Hiernaast hebben we doorlopend contact, bijvoorbeeld wanneer we een investering willen doen. De machines in onze werkplaats zijn kostbaar en het is prettig om direct advies in te winnen hoe we met deze voorgenomen investeringen om moeten gaan. De lijntjes met Hans zijn kort: ik kan hem altijd bellen en ik krijg hem direct aan de telefoon. Dat werkt prettig. Ook kan ik Hans advies vragen over privékwesties, zoals het kopen van een huis of het regelen van een nalatenschap. Wanneer je een eigen bedrijf hebt, dan zijn zaken en privé met elkaar verweven.
 

Proactief advies

Hans is een echte vakman: hij vindt zijn werk heel leuk. Ik vroeg hem eens of hij die cijfers niet saai vindt. Welnee, antwoorde hij. De cijfers zijn de basis en ze leiden naar achterliggende vragen en kwesties. Dat klopt. Hans helpt ons niet alleen bij de cijfers, maar hij geeft ook proactief advies. Hij komt op eigen initiatief met verbeteringen. Zo nam hij onze arbeidsongeschiktheidsverzekering onder de loep en wat bleek? We betaalden teveel premie voor hetgeen we wilden verzekeren. We hebben onze verzekering aangepast en dat scheelt jaarlijks een hoop geld!”

Websites Assmann Verspaningstechniek:
http://www.verspaningstechniek.nl/ en http://www.3dmeten.nl/

eigenaar Assmann Verspaningstechniek

http://www.verspaningstechniek.nl/